NEMZETISÉGI GASZTROFESZTIVÁLOK A DÉL-DUNÁNTÚLON − STIFOLDERTŐL A BABFŐZŐ FESZTIVÁLIG - Horváth, Andrea; Jónás-Berki, Mónika; Szeidl, Klaudia; Aubert, Antal (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Napjaink turizmusának fontos terméktípusa a borra és gasztronómiára épülő turizmus, továbbá egyre népszerűbbek az ehhez kapcsolódó fesztiválok és rendezvények. A rendkívül színes palettán sajátos csoportot képviselnek a magyarországi nemzetiségek kultúrájához és hagyományaikhoz kötődő események, melyeknél a megelevenített kultúra révén a tradíciók fennmaradása egyben a közösség, a kisebbség fennmaradásához közvetve hozzájárulhat. A soknemzetiség???? Dél-Dunántúl turisztikai kínálatában jelentős szerepet töltenek be a németek és horvátok tradíciói, melyek közül a legjelentősebbeket tanulmányunkban kívántuk elemezni.