Olaszország biztonságos vasúti elérésének kérdései - Molnár , Balázs; Lévai , Zsolt (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2023)
Egy külföldi nyaralás már az utazás alatt elkezdődik. Az első élményeket az odaút alatt szerezzük, így – amennyiben erre a közforgalmú közlekedést választjuk – a közlekedési társaságok számára kiemelt kérdés lehet, hogy adott ország elérése gondtalanul teljen, mert ez megalapozhatja, hogy más úticélokat is hasonló módon kívánunk elérni. Erre alapozva primer, kérdőíves kutatásunkban a vasúti utasok biztonsági igényeit, valamint kedvenc úticéljaikat mértük fel. A cikkben bemutatjuk a felmérés eredményeit és azok alapján meghatározzuk, hogy milyen biztonsággal kapcsolatos elvárásoknak kell megfelelni egy utasairól gondoskodni kívánó vasúttársaságnak. Irány tehát Olaszország, hogy átélhessük a dolce vita életérzést!