A vidéki közösségi közlekedés előtt álló kihívások Etiópiában - Namomsa Daraje, Gutama; Kyi Phyul, Aye (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2024)
A tanulmány célja, hogy azonosítsa a vidéki tömegközlekedési szolgáltatások előtt álló kihívásokat Oromia állam West Wollega övezetében, a kínálatra és a keresletre, a tarifális kérdésekre, a szolgáltatás minőségére és a közlekedési törvények végrehajtására összpontosítva. Az adatgyűjtés kérdőívek, megfigyelések, valamint az ingázók, közlekedési hatóságok és közlekedési rendőrök által készített interjúk segítségével történt a problémák átfogó elemzése érdekében. A kutatás vegyes módszerű megközelítést alkalmazott, beleértve a véletlenszerű mintavételt és a kulcsfontosságú adatközlők célzott kiválasztását az adatok különböző nézőpontokból történő elemzéséhez. A megállapítások feltárták a kereslet és kínálat egyensúlyhiányát, a tarifák túlárazottságát, a túlterheltség miatti kényelmetlenségeket, valamint a szállítási törvények tulajdonosok részéről történő megszegését.