A valóságról és az irodalom használatáról: Olvasási ajánlat Tar Sándor „A te országod” című ciklusához - Lengyel Imre Zsolt (új szem, 2024)
Esszémben – néhány hosszabb kitérőt követően – annak a kérdésnek a megválaszolására teszek kísérletet, miért (és hogyan) gondolom érdemesnek ma elolvasni Tar Sándor A te országod című elbeszélésciklusát, amely 1993-ban jelent meg a szerző azonos című, első két könyvének írásaiból is bő válogatást közlő gyűjteményes kötetében.