Magok a földben - Árva, Márton (új szem, 2023)
Az alább közölt esszé a Filmszem rovat első cikksorozatának része. A szövegek egy felhívásra születtek, melyet a kortárs magyar baloldali szcéna több, filmmel és/vagy kultúrával foglalkozó szereplőjének küldtünk körbe. A megszólítottak között helyet kaptak oktatók és hallgatók, alkotók és kutatók, közéleti személyiségek és filmes szakemberek, valamint olyanok is, akik érzésünk szerint határozottan idegenkednek a filmtől.