A Hackathon szerepe a vállalkozói kompetenciák és innovációs készségek fejlesztésében - Tóth, Csenge; Balogh, Virgínia (PTE KTK Műhelytanulmányok, 2024)
A 21. századi munkaerőpiac dinamikus változásai - különösen a technológiai innovációk hatására - új készségeket igényelnek, melyek között mindenképp szerepelnek: kreativitás, innovációs képesség, probléma-megoldó és kritikus gondolkodásmód, valamint a vállalkozói attitűd. A hagyományos oktatás nehezen alkalmazkodik ehhez, így új módszerekre van szükség jelen készséges fejlesztésére. A Hackathon, mint egy intenzív, időben erősen korlátozott esemény, ahol multidiszciplináris csapatok valós problémákon dolgoznak, egyre népszerűbb oktatási eszköz, és különféle területeken és témakörök kapcsán alkalmazható. A Hackathonok fejlesztik a technikai és üzleti készségeket, a csapatmunkát, az időgazdálkodást és a kreativitást, ezzel támogatva a hallgatók felkészülését a munkaerőpiacra.