A szövetkezeti bank megteremtésének kísérlete Magyarországon - Kiss Gy., Kálmán (PTE KTK Műhelytanulmányok, 2022)
Szövetkezet és bank, mint definiált alapkategóriák nehezen összekapcsolható jelenségek. A bank, mint pénzközvetítı intézmény, egyfelıl a piaci szereplık pénztárosa, s e körben a fizetési tranzakciók bonyolítója. Másfelıl feladata a megtakarítások összegyőjtése és a lejárati, valamint az összeg-transzformáció követelményei jegyében látja el a gazdaság vérkeringésében nélkülözhetetlen szerepét. ...